.

 
 
   
 
Archief 2008
Iftarlezing 2008
Kunst voor Uruzgan'
Boottocht R'dam
Felicitatie Burg.
Busreis 2008
Taha Hamid
Ashora
Kledinginzameling I
 

Commissie Islam - Eid ul Adha

Eid-gebed - 27 november 2009

Het Eid-ul-Adha gebed zal inshallah op vrijdag 27 november 2009 om 10.00u. (inloop 9.30u.) stipt worden gelezen in de gebruikelijke ruimte, adres;

  • Wijkcentrum Vrederust
  • Melis Stoke laan 2496w
  • 2541 GS Den Haag
Er is ook ruimte beschikbaar voor de vrouwen! Zij zijn van harte welkom!

 

Commissie Islam - Activiteiten Maand Ramadan

De 27ste Ramadan

1. Naar aanleiding van de maand ramadan wordt op woensdag 16 sept, welke overeenkomt met de 27ste Ramadan, Quran-sharif gelezen. Aansluitend wordt het vasten gezamenlijk verbroken, tijdens het Iftar. Iftar vindt op die avond plaats om 19.56u.

Eid-gebed

2. Afhankelijk van wanneer de nieuwe maan wordt waargenomen zal het Eid-gebed ofwel op zondag 19 sept. danwel op 20 sept. Om 10 uur ’s ochtends worden gelezen in de gebruikelijke ruimte, adres;

  • Wijkcentrum Vrederust
  • Melis Stoke laan 2496w
  • 2541 GS Den Haag

Commissie Feest & Cultuur - Eid-ul-Fitr Feest

Eid-Feest

3. Naar aanleiding van Eid-ul-Fitr, wordt op zaterdag 26 sept. van 18.00u. - 23.00u. in Wijkcentrum Vrederust het Eidfeest gehouden. Tijdens deze feest zal muziek, gedichten en andere voordrachten het programma vullen.

Uitreiking eervolle vermelding

4. Voor uitblinkende(n) onder de leerlingen die zich de afgelopen tijd hebben ingezet met het leren lezen van de quran sharif en het leren lezen van de moedertaal, zal de Afghaanse Vereniging een eervolle vermelding uitreiken.

 

Commissie Samenwerking - Escampfestival

Op 26 sept. wordt het Escamp festival georganiseerd. Hier zal de Afghaanse vereniging samen met andere verenigingen uit stadsdeel Escamp aanwezig zijn. Het programma vangt aan om 11.00u. ’s ochtends en eindigt om 17.00u aan de Leyweg. Het programma bestaat uit de presentatie van verschillende culturen, muziek en kinderactiviteiten. Aan leden wordt verzocht zich aan te melden voor het opzetten van de Afghaanse kraam.

 

Commissie Feest - NawRoz

Zoals elk jaar organiseert ICAV ook dit jaar het Afghaans Nieuwjaar, ookwel Nawroz genoemd. A.s. zaterdag 21 Maart 09 is iedereen welkom om samen onder elkaar het Afghaans Nieuwjaar te vieren. De avond vangt aan om 18.00u. Voor meer info. zie de flyer;

Commissie Islam - Gebedstijden

Gebedstijden maand mrt 2009

Commissie Samenwerking - Voorlichting over Burgerschap

'In Nederland wonen mensen uit veel verschillende landen. De Nederlandse regering wil graag dat al die mensen goed met elkaar samen leven. En dat ze voor zichzelf kunnen zorgen. Daarom is het belangrijk dat iedereen Nederlands spreekt. En dat iedereen genoeg weet over Nederland en het wonen in Nederland. Dan kan iedereen goed meedoen aan het leven in Nederland. We noemen dat inburgeren. De regering heeft afspraken gemaakt over het inburgeren. De afspraken staan in een wet. Die wet heet Wet inburgering.'
[bron: informatiebrochure wet inburgering]

A.s. zaterdag 21 feb. 09 wordt om 19.00u. een voorlichting geven over Burgerschap door een Mohammad Tahiri, vertegenwoordiger van gemeente Den Haag. De voorlichting wordt gegeven in;

Wijkcentrum Vrederust
Melis Stokelaan 2496 W
2541 GS Den Haag

De voorlichting is in het Nederlands. Van jong tot oud, iedereen is van harte welkom op deze avond!

Commissie Hulp - Kledinginzameling

Kleding inzameling door ICAV voor landgenoten in Afghanistan!!!

Namens de hulp commissie wil ik u van harte uitnodigen om ons te helpen met het goede doel.

Data voor inzameling plus tijden:

Zondag 8 feb.09 - 13.00 - 13.30

Maandag 9 feb.09 - 13.00 - 13.30

Woensdag 11 feb.09 - 13.00-14.30

Let op gelieve uw kleding op de genoemde data's en genoemde tijdstippen te brengen.

GEEN KLEDING ACHTER GESLOTEN DEUR PLAATSEN AUB VANWEGE BUREN OVERLAST!

Verder wil ik jullie van harte bedanken namens de commissie en de vereniging

Commissie Feest - Gelukkig nieuwjaar

Het islamitisch nieuwjaar is op 28 dec. 2008 begonnen. Het is 1 Muharam 1330 geworden.Een gelukkig 1330 en alvast ook een gelukkig 2009.

Verder is de nieuwe gebedstijden al te downloaden via deze website >>.

Commissie Islam - Eid-uL Adha

Het Eid-uL Adha gebed valt dit jaar op maandag 8 dec. 2008.

'Saudi Announcement (Official): Saudi Supreme Judicial council has just announced that Saturday, November 29 was 1st Zul-hijjah. Eid-al-Adha will be on Monday, December 8. It was reported that moon was not sighted on Thursday, November 27, 2008 which was 29th Zul-Qi'dah in Saudi Arabia. So 30 days are completed on November 28.'

(moonsighting.com/1429zhj.html)

Zoals elk jaar begint het gebed om 9.45 in Wijkcentrum Vrederust. De gebedstijden voor de maand december is ook op deze site te downloaden.

gebedstijden december08 (download: right mouse click)

Commissie Feest & Cultuur - Premiere Afghaanse Film Charkh

Op zaterdag 15 nov. a.s. wordt een nieuwe Afghaanse Film vertoond. De avond begint om 19.30. Zorg dat je erbij bent.

Commissie Islam - Gebedstijden Maand Oktober

De gebedstijden voor de maand oktober (shawal/miezan) is gereed. U kunt deze via deze site als pdf.-file downloaden. De link zal altijd onderin dit venster verschijnen.

Gebedstijden Oktober 2008 (right click to download)

 

Namens Alle Leden - Eid Mubarak voor alle Afghanen in Nederland!!

 

Commissie Goede Hulp - Winterkleding voor Afghanistan 2008

Kleding inzameling door ICAV voor landgenoten in Afghanistan!!!

Namens de hulp commissie wil ik u van harte uitnodigen om ons te helpen met het goede doel.

Data voor inzameling plus tijden:

Vrijdag 2 oktober 13.30-15.00

Zaterdag 3 oktober 13.30-14.30

Zondag 4 oktober 11.00-15.00

Let op gelieve uw kleding op de genoemde data's en genoemde tijdstippen te brengen.

GEEN KLEDING ACHTER GESLOTEN DEUR PLAATSEN AUB VANWEGE BUREN OVERLAST!

Verder wil ik jullie van harte bedanken namens de commissie en de vereniging. En ook zal binnenkort beelden geplaatst worden van Kleding inzameling 1 die in januari 2008 plaats vond. Dus hou www.icav.nl in de gaten!

 

Commissie Feest - Eid ul Fitr feest 2008

Ter gelegenheid van Eid-ul Fitr organiseert ICAV a.s. Zaterdag 4 Oktober een ghazal-avond voor al haar leden in Wijkcentrum Vrederust.

Commissie Islam - Gebedstijden Ramazan 2008

De gebedstijden voor de maand september is hieronder te downloaden. In deze maand valt dit jaar ook de maand ramadan. Daarom is de lijst qua lay-out ook iets aangepast.

gebedstijden maand september (ramadan)

afghan afghaanse vereniging den haag nederland taha hamid ariana Commissie Goede Hulp- Kunst voor Uruzgan fghanistan feest cultuur

Op zaterdag 28 juni zal Sylvia de Haas in Den Haag een presentatie houden over de serie schilderijen die zij schildert n.a.v. de militaire missie van haar zoon.

Behalve presentaties zamelt zij met de collectie schilderijen ook geld in voor een school in Afghanistan. Het grootste deel van de opbrengst is bestemd voor de school. Zij zet zich in voor de wederopbouw van Afghanistan.

De tentoonstelling vindt plaats in:
Wijkcentrum Vrederust
Melis Stokelaan 2496W
Den Haag


18.30 tot 21.30 uur.

De presentatie is om 19.00 uur. De avond is breed aangekondigd door de Afghaanse vereniging die het heeft georganiseerd. ncert activiteiten

 

Commissie Samenwerking - Boottocht door Rotterdamse Haven

Op zaterdag 12 april is een boottocht georganiseerd door stichting Achabab. Op deze dag waren ook ICAV leden aanwezig. Het was een volle en gezellige dagprogramma, beginnend va. 10 uur tot 18 uur in de namiddag. De boottocht werd afgesloten met een heerlijk diner in een Marrokkaans restaurant dichtbij het Kruisplein in Rotterdam. De Afghaanse groep vond vooral de Marokkaanse Soep heeerlijk!

fotoverslag>>

Commissie Multimedia - Felicitatie van Aartsen door Secretaris ICAV

Op donderdag 27 maart 2008 is oud minister Jozias van Aartsen in de Raadzaal van het Haagse stadhuis geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Den Haag. De secretaris van de ICAV, dhr. S. Nizami, was daarbij aanwezig. Hij heeft namens alle ICAV leden dhr. van Aartsen hartelijk gefeliciteerd met zijn nieuwe baan.

Jozias van Aartsen volgt Wim Deetman op, die op 1 januari 2008 lid van de Raad van State is geworden. Van Aartsen werd na een ambtelijke loopbaan minister van Landbouw in het kabinet-Kok I en daarna minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Kok II. In 2003 werd hij voorzitter van de VVD-fractie in Tweede Kamer, maar stapte op na de verloren raadsverkiezingen in 2006.

Commissie Samenwerking - Afghaanse Busreis 2008

Jong en oud, allemaal bewoners uit Bouwlust en Vrederust gingen op zaterdag 29 maart een dagje uit. Het was werkelijk een multicultureel uitje, met een heel gezellig en zeer gemengd gezelschap. Dit is allemaal op initiatief van de Islamitische Culturele Afghaanse Vereniging (ICAV) samen met het Bewoners Platform Bouwlust (BPB) mogelijk gemaakt.

 

Commissie Islam - Taha Hamid uit VS bezoekt Den Haag

Taha Hamid heeft op 15 maart een interessante lezing gegeven. Afghanen uit alle hoeken van het land waren bijelkaar gekomen. Zowel het publiek als Taha Hamid waren zeer tevreden over die avond. Taha Hamid zal over deze avond nog verslag doen in zijn wekelijkse programma op aa-tv. Binnenkort verschijnt nog een fotoreportage van die avond.

 

Commissie Goede Hulp - overdrachtsbewijs kleding

De kledingsinzamelingsactie op 4, 5 en 6 januari 2008 heeft geresulteerd in 250 kledingzakken. Dit allemaal is overgedragen aan Ariana Import ExportShipping te Zaandam. Zie hier het bewijs en de fotoreportage.

 

Commissie Islam - Ashora bijeenkomst

Op zaterdag 19 januari 2008, was een bijeenkomst georganiseerd ter gelegenheid van AshorA. Het was een geslaagde avond, waar interessante lezingen zijn gegeven door Imam Ahied, Maryam Towfiq, Qasim Towfiq, Parwiz Kohestani en Abdullah Ahied. Er is een fotoreportage gemaakt van die avond. >>>

 

Commissie Goede Hulp - December 2007 Herat, Afghanistan

In december 2007 heeft Nader Masah samen met een groepje ICAV-leden geld bijelkaar gelegd. Van dat geld zijn in Herat winter-spullen gekocht en uitgedeeld onder Afghanen in Herat die de spullen hard nodig hadden om de winter door te komen. Van die hulp heeft Nader Masah de volgende fotoreportage gemaakt >>>

Een jaar terug, in mei 2007, heeft Nader Masah samen met Edris Nizami schoolspullen gekocht voor een school in Herat. Deze spullen zijn in de middag uren onder 850 meisjes die op dat moment aanwezig waren uitgedeeld. Hiervan is de volgende fotoreportage gemaakt >>>

 
Home |Nieuws | ICAV |Bestuur | Commissies | Contact
Freelance Web Designer